Hotely

Slovo apartmán lze chápat hned dvěma způsoby a rozdíl mezi ním a hotelem může mít tedy hned dvě vysvětlení.

Hotel je zpravidla místo, které je určeno hlavně pro krátkodobé ubytování turistů. Součástí hotelu jsou obvykle i další služby, které s ním nepřímo souvisí – tedy restaurace, sály, relaxační či sportovní centra atd. Hotelové zařízení by mělo mít nejméně deset pokojů a v České republice je můžeme zařadit do pěti tříd, které udává počet hvězdiček.

Apartmán v hotelu

Pro slovo apartmán můžeme mít hned dvě vysvětlení. Apartmán můžeme nalézt například v hotelu, a toto ubytování zde znamená vícepokojové prostory, možnost ubytovat zde více lidí než dva, a součástí apartmánu bývá i vlastní kuchyň a sociální zařízení.

Apartmánové domy

Další vysvětlení pro slovo apartmán je zcela jiné, než to první. Apartmán v druhém případě znamená soukromé a levnější ubytování, než v hotelu. Apartmánové domy jsou velice oblíbené u skupin přátel nebo u rodin, a to hlavně v zahraničí u moře. Definice apartmánu v tomto domě je však stejná jako v hotelu – vícepokojové ubytování s vlastní kuchyní a sociálním zařízením. Kuchyňský kout bývá často kompletně vybaven (např. je zde i nádobí, vařič, mikrovlná trouba atd). Velmi často je součástí apartmánu i terasa nebo balkón (u moře jsou často součástí terasy i lehátka na opalování).

Rozdíl mezi hotelem a apartmánem

Rozdíl mezi hotelem a apartmánem (tedy s tím v druhém případě), je hlavně v absenci dalších služeb jako je restaurace či sportovní a relaxační zázemí. O hosty se v apartmánu nikdo nestará, proto je toto ubytování klasifikováno jako více soukromé. Apartmán má často méně než 10 pokojů, pokud tedy není spojeno z několika apartmánových domů.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vytvořte si zdarma webové stránky nebo blog na WordPress.com.